Narració en ruta


Títol: La ruta dels contes. Curs de narració oral en ruta
Definició: Curs de narració oral en ruta per diferents poblacions, que inclou l’experiència pràctica de la narració en públic i ofereix a les poblacions receptores (amfitriones) un tast de contes.
Àmbit de treball: Educació, narració i cultura oral


D’on neix la idea:
Com a professional de la narració oral, fa temps que m’he interessat per diferents manifestacions de cultura oral, organitzant diverses rutes amb d’altres contacontes i músics a l’estil d’antics trobadors i joglars des de 2001, amb la idea romàntica de l’aventura i la intenció d’anar explicant contes pels carrers d’indrets desconeguts, coneixent gent i compartint històries. Sortíem amb la paraula com a eina d’agermanament, i amb ganes de promoure la cultura oral en una era, la de les comunicacions, on paradoxalment moltes formes de comunicació són cada vegada menys freqüents. L’experiència enormement enriquidora de les diferents rutes en grup i la riquesa que aporta el viatge, em porta a presentar un Curs de Narració Oral en Ruta com a escenari òptim d’aprenentatge.

De què es tracta:
Curs de narració oral, d’una setmana en ruta per diferents poblacions de Catalunya, a ser possible per les poblacions d’origen dels i les diferents participants del curs. El curs consta d’una part de formació, pràctica i actuacions amb públic, així com espais lúdics i de compartir les diferents experiències. Les poblacions amfitriones es fan càrrec de l’allotjament i a ser possible de la manutenció (cada participant duu el seu equip de càmping per facilitar la ubicació). A canvi, s’ofereixen diverses actuacions de contes –per infants o per a públic adult, de les que les poblacions amfitriones s’encarreguen de fer la difusió i publicitat. Al final del curs, els i les diferents participants han tingut ocasió de narrar pel grup i amb públic i han gaudit d’un viatge joglaresc entranyable. Les poblacions amfitriones han pogut gaudir de diferents actuacions per a tots els públics, i han tingut el privilegi de veure néixer noves i nous narradors, portadors de la màgia del seu viatge per els contes.



Quin és l’objectiu:
Es tracta de fer un curs de narració oral enriquit per l’experiència pràctica de la narració amb públic- i de compartir el procés d’aprenentatge en convivència amb un grup. L’experiència de grup i la vivència d’experiències noves, aporten receptivitat i flexibilitat, elements que afavoreixen enormement el procés d’experimentació i aprenentatge. Paral·lelament, el curs mostra aquest procés a d’altres persones, a través de les actuacions. Mostrarem una opció de cultura oral a la vegada que convidem a gaudir de l’encant dels contes.


Si el projecte us interessa no dubteu a demanar el projecte detallat o concretar una reunió per tal que us presenti sense compromís tots els detalls.
ursus_mandrosus@yahoo.es - 93 873 64 52 - 656 54 41 10




Torna a: