Eureka!

Títol: Eureka!

Tipus: Joc, experimentació i explicació

Descripció:

1 -A la primera part es tracta d’un joc. Hem d’encertar quines coses suren i quines no. Sura una castanya? I un plàtan? Cada cop es fa la comprovació. Els equips van anotant punts pels encerts.

2- Després es demana quines coses suren i quines no. Que fa que una cosa suri. (Normalment diuen: El que pesa molt, s’enfonsa, el que pesa poc sura

3- Ara es demana per una bola plastilina. Sura? Votacions, punts. La bola s’ha enfonsat, “això deu voler dir que pesa molt que es el que hem dit que fa que les coses s’enfonsin”. Ara es fa un bol amb la mateixa plastilina. Sura? Sura! Que ha passat? No pesava molt? Perquè ara no s’enfonsa? Els participants o el public, descobriran que la forma influeix.

  1. Es dona una bola de plastilina a cada participant i se'l convida a que experimenti, quines formes la fan surar i quines no.

  2. Conclusions conjuntament amb els participants. Mes d’un haurà redescobert gracies a l'experimentació el principi d'Arquimedes. I alguns, fins i tot, seran capaços d'enunciar-lo públicament, tot i que no sempre posseeixin el vocabulari tècnic, o la precisió necessitaria.

Durada: 30mins aprox.

Públic: Familiar

Nº de participants: 20 Participants. Pot haver públic il·limitat veient l'activitat.

Requeriments: Una cadira i espai a taula per a cada participant. Una presa d’aigua propera per omplir les galledes


Torna a: